Penyokong Cardif City Tidak Suka Identiti MalaysiaTahukah anda penyokong Cardif City amat tidak menyukai identiti Malaysia pada kelab mereka?

Pemilik kelab Cardif City, Vincent Tan dicemuh penyokong-penyokong mereka kerana perubahan yang dibawa Tan terlalu besar dan tidak berkait dengan bolasepak.

Mereka amat tidak berpuas hati dengan tindakan Tan yang menukar jersi tradisi mereka yang berwarna biru kepada merah selain menukar logo kelab kesayangan mereka.

Logo used from 1988-2003
2003-2008
2008-2012

2012-present
Mereka menganggap ini keterlaluan sehinggakan seluruh stadium dihiasi bendera Malaysia dan ianya seolah-olah Cardif City adalah kelab dari Malaysia yang berpangkalan di Wales.

Lebih mendukacitakan mereka lagi apabila mendengar ura-ura nama kelab mereka juga akan ditukar.

Penyokong Cardif amat mengalu-alu kan pemilik dan peminat dari Malaysia, tetapi mereka amat menyayangi kelab mereka dan semestinya ingin identiti negara wales dan gelaran "bluebirds" masih menjadi tradisi sehingga kini.

Mereka juga tidak nafikan yang Vincent Tan banyak membantu menaikkan kelab mereka, tetapi mereka berharap Tan tidak masuk campur dalam urusan bolasepak dan hanya melabur dan mendapat keuntungan sahaja.

BACA 30 GHAIB DI VILLA NABILA HARI INI 18 NOVEMBER! (sila skip ad)